Oljeskift

Motorolje

Motorolje sørger for å smøre og beskytte motoren samtidig som den gjør at bilen starter lettere. Motorolje av god kvalitet kan også redusere drivstofforbruket og forbedre motorytelsen.

Furnesvegen hjelper kunder i Løten, Hamar, Ringsaker og Stange med å finne riktig oljetype til bilen.

Hvor ofte må jeg skifte olje?

Oljeskift utføres vanligvis årlig eller utifra bilens servicebeskrivelse. Hvor ofte du bør skifte ølje avhenger blant annet av kjøremønster. Kjører man ofte småturer, står mye i kø eller belaster bilmotoren mye med blant annet tung last bør man skifte olje hyppigere.

Motoroljens funksjon

Motoroljens funksjoner er mange, blant annet smører den motoren, og sørger for at de bevegelige delene i motoren holdes fra hverandre og hindrer de fra å slites. Frisk og god motorolje bidrar til å hindre korrosjon ved å legge et beskyttende lag over delene. Motorolje hjelper også i forhold til kjøling og frakter friksjonsvarmen vekk. Motorolje sørger også for en ren motor ved at den fester seg til smuss og lignende.

oljeskift løten oljeskift ringsaker oljeskift hamar oljeskift stange

Skift oljefilter samtidig

Før man hadde oljefilter måtte man skifte olje stadig vekk fordi bygde seg opp små partikler med rust og skitt som satet
seg fast i bilens begevelige deler og forsårsaket skader. Heldigvis har biler nå et oljefilter, men
disse blir også fulle av skitt og rust over tid og må skiftes.
Husk å skifte filteret når du utfører oljeskift.

Oljeskift i Løten, Ringsaker, Hamar og Stange

Vi har lenge utført oljeskift for kunder i Løten, Ringsaker, Hamar og Stange. Kom innom for et godt tilbud på oljeskift idag.


Andre tjenester vi utfører: